Cursusaanbod

Cursusaanbod

 

Treibball

Treibball is een in Nederland nog jonge sport die veel aan populariteit wint. Treibball is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont.
In Duitsland en Zwitserland is het een populaire sport, waare hele divers rassen aan meedoen. Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden! Alle honden kunnen dit eigenlijk doen, mits ze willen samenwerken met hun baasje. In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen (aantal paardenballen). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is.

De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een doel. Op teken van de baas dat de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug moet naar de baas, waar de ballen dan ook niet in de goal moeten belanden. De baas mag gebruiks maken van stem, handgebaren van fluitsignalen. Elke hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de “outrun” start. De tijd stopt op het moment dat alle 8 de ballen in de goal zitten en de hond voor de goal ligt.

speuren

Een hond is gewend om zijn te gebruiken, honden leven in een geur wereld en niet in een zicht wereld als de mens, dus van nature kan elke hond speuren. Het is een natuurlijk instinct van een hond om met zijn neus te lopen.
In the course speuren maken we gebruik van dit instinct van de hond. En lopen we sporen uit die de hond mag uitwerken. Elke hond kan mee doen met of zonder stamboom. We trainen op verschillende locaties in Rotterdam en omstreken en speuren in weer en wind.

Het aanleren van speuren gebeurt op een ontspannen en hondvriendelijke manier. De honden hebben ook een stuk voor stuk plezier in en zijn gedreven om hun taak tot een goed einde te brengen. Speuren is voor honden een leuke, maar vermoeiende bezigheid. De hartslag van dogs to the spĆ¼rren are takes flink omhoog and they should their strong focus on hun taak. Dit brengt een ontmoeting met een ander van de geestelijke capaciteiten van de hond wordt geeist. Het is een eenmalig proces om te nemen, om het vermogen te verhogen. Speurtraining is volledig gebaseerd op beloning voor de hond. De honden leren India beter, enthousiaster en met meer doorzettingsvermogen speuren.

 

Op de site van de FHN kan je het reglement vinden van het speuren, we hebben 5 disciplines, namelijk:

Speurcertificaat I
Speurcertificaat II
Speurhond I
Speurhond II

Je kunt al gaan speuren met je hond als hij 8 weken oud is. Met je hond kan je voor de lol van op wedstrijdniveau komen speuren.

gehoorzaamheid

Bij het cursussenaanbod Gehoorzaamheid zijn er een aantal onderdelen van de cursus te noemen.
Puppy / jonge honden cursus
De start van de training is de puppy / jonge honden cursus. In principe kan er inentingen hebben gehad. De hond is dan tussen de 10 en 12 weken oud. De puppy / jonge honden cursus kent geen uitgebreide instroomdata: er kan altijd direct worden geholpen. Doel van de puppy / jonge honden cursus is the force of the band between boss and dog. De eerste basale commando’s worden aangeleerd. Denk aan het commando ‘zit’ en ‘hier’.

Sociale Huishond
in the program social hashen its are some Oracle available. De oefeningen kunnen ook inherent zijn aan agressief gedrag om te kunnen buigen naar gewenst gedrag. Als u dan ook het examen sociale huishond met uw kind heeft u een hond heeft voor uw plezier en niet voor het chagrijn van een ander, dan mag U er vanuit gaan daten met uw hond door vele mensen als niet hinderlijk voor de genomen als.

 

GGB

 

GG1

 

GG2

 

GG3

 

Voor een uitgebreide informatie en / of regels over geldende cursussen kan je ook terecht bij www.fhn.nl bij gedrag en gehoorzaamheid.

Behendigheid

Na het behalen van het SHH diploma kan worden begonnen met de trainingen behendigheid.
Laat maar! uw hond moet ook een jaar oud zijn, voor die tijd zijn de gewrichten nog niet volgroeid en kan schade ontstaan.

Er zijn trainingsuren voor beginners, gevorderden en spellopers. De lesindeling is gemaakt door de trainer. Misschien u op een bepaald tijdstip, niet dat kan worden uitgevoerd.

De trainingen voor behendigheid zijn op de maandagavond.