Handboog schietlessen

Handboog schietlessen


Lestijden:

Jeugd: Zaterdag 10.20 aanwezig, 10.30 start de les tot 11.30

(Jong)volwassenen: Zaterdag 11.50 aanwezig, 12.00 start de les tot 13.00

Pas gediplomeerd: Zaterdag 13.00 overlopend in vrijschieten van 14.00

Volwassenen: Woensdagavond 19.20 aanwezig 19.30 start de les tot 20.30


Proeflessen:

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om boog te schieten, of tijdens de vakantie een boog vast gehad en gelijk het gevoel dit is mijn ding. Meld je dan direct aan voor de proeflessen.

Hoe meld je je aan: neem contact op met het secretariaat via dit contact formulier, dan krijg je de informatiefolder en een aantal vragen als naam, leeftijd, adresgegevens en schietervaringen. Vervolgens word je op de wachtlijst geplaatst en krijg je een uitnodiging van de hoofdtrainer als er plaats vrij komt.

Let op: we hebben een wachtlijst. We kunnen per instroommoment 2 man uitnodigen en vervolgens willen we iedereen goed en veilig laten schieten. Hierdoor er is geen exacte tijd aan te geven.


Benodigdheden en vereisten:

Als je voor de drie (gratis)proeflessen komt, kun je vrijblijvend kennismaken met deze sport. Alle schietmaterialen en beschermingsmaterialen worden door de vereniging verstrekt en hier kun je gebruik van maken zolang je nog niet geslaagd bent voor het schietdiploma.

Na de drie proeflessen krijg je een gesprekje met één van de trainers om te kijken of jij de sport leuk vind en wij zien dat je de veiligheid in de gaten hebt. Hierna krijg je een inschrijfformulier mee en kun je lid worden van de vereniging.


Schietdiploma en vrij schieten:

Tijdens de lessen leer je de recurve schiettechniek, als je deze techniek onder de knie hebt is het overstappen naar traditioneel of compound schieten iets wat je jezelf, eventueel met coaching van trainers en leden, zo bij kunt brengen. Daarnaast leggen we tijdens de lessen en in ons schuttersboekje zaken uit die belangrijk zijn voor zowel de persoonlijke veiligheid als voor de veiligheid voor de omgeving.

Vrij schieten: Als je de theorietoets (veiligheid, schiettechniek en boogkennis) en praktijkexamen (180 punten met clubboog op 18meter met 30 pijlen) hebt behaald krijg je jouw schietdiploma. Hierna mag je vrijschieten op de reguliere clubavonden.
Aan het einde van je lessen kunnen de trainers advies geven over welke (type/merk) boog je aan kan schaffen om mee naar het vrij schieten te gaan.


Ziek of afmelden bij een (proef)les:

Als je onverhoeds ziek bent, of door omstandigheden moet stoppen met schietlessen of een periode met vakantie bent. Stuur een email naar usv.trainers@gmail.com, op die manier kunnen we inzien hoe groot de lesgroep is en de doorstroom in de gaten houden.