Informatie over de lessen

Handboog schietlessen

November 2021: op dit moment is de eerstvolgende introductieles en de beginnerscursus vol. Ook de wachtlijst voor de volgende introductieles en beginnerscursus (startdatum nog onbekend) is vol. Als je jezelf wilt opgeven, kom je automatisch op de wachtlijst terecht. De wachttijd is op dit moment langer dan 6 maanden.

In de strijd tegen de wachtlijst hebben we bij USV Handboog Rotterdam besloten de introductie van nieuwe leden over een geheel andere boeg te gooien. Heeft u interesse in de handboogsport en lidmaatschap bij USV Rotterdam dan kun u zich via deze link opgeven voor een introductie.

Wij kunnen handbooglessen verzorgen voor aspirant-leden vanaf ca. 13 jaar.


Introductiedag

Deze dag is vooral bedoeld voor u om kennis te maken met de sport en onze vereniging. De trainers, bestuursleden en een aantal vrijwilligers heten u van harte welkom.

Al handboogervaring

Degenen die al handboogervaring hebben of zelfs al in het bezit zijn van een boog willen we vragen deze mee te nemen en voor te schieten onder toezicht van één van onze trainers. Op deze manier kunnen we zien wie er vrij kunnen schieten en wie er nog les nodig hebben om veilig onder de boog te staan. Als je schietervaring voldoende is, bieden we je direct een lidmaatschap aan.


Lesschutters

De lesschutters bieden we het volgende:

  • Een cursus van minimaal zes lessen, naast de introductiedag, waarin u de basisvaardigheden van het boogschieten wordt bijgebracht. 
  • Een eigen tab en een armbeschermer.
  • Vanaf 2022 krijgt u ook een oefenelastiek die u tijdens de training en thuis kunt gebruiken.
  • Kennismaking met de belangrijkste boogklassen: freestyle recurve, compound en traditioneel.
  • Begeleiding bij de keuze voor aanschaf van eigen materiaal.
  • Aan het eind van deze cyclus bent u vaardig genoeg om veilig onder de boog te staan en krijgt u een lidmaatschap aangeboden.

Op dit moment zijn de introductielessen voor 2022 volgeboekt. Om er voor te zorgen dat de wachtlijst niet verder oploopt, nemen we vanaf november 2021 geen aanmeldingen meer aan. Iedereen die zich op of voor 28 november 2021 nog aangemeld heeft voor de introductieles en eventueel de beginnerscursus, is op de wachtlijst geplaatst op basis van datum aanmelding en krijgt bericht als de nieuwe introductieles start.

Graag tot ziens!


Kosten

Voor het jaar 2021 is het cursusgeld (geen contributie) vastgesteld op 50 euro.

Voor het jaar 2022 wordt het cursusgeld (geen contributie) 55 euro.

Ziek of afmelden bij een (proef)les:

Als u onverwachts ziek bent, door omstandigheden moet stoppen met schietlessen of een periode met vakantie bent, stuur dan een bericht naar onze trainers. Dan kunnen zij hier rekening mee houden.

Lestijden: 

In de uitnodigingsmail staan de lestijden voor de introductiedag.