Home BVIJ

Welkom bij Biljartvereniging IJsselmonde

Biljart

Biljartvereniging IJsselmonde is opgericht op 1 april 1977 en stelt zich ten doel het bevorderen en beoefenen van de biljartsport.Zij tracht dit te bereiken door met haar leden deel te nemen aan interne- en externe competities. De vereniging is aangesloten bij de KNBB,  KNBB district Rotterdam en de Liga voor Recreanten.
Biljarten is een ontspannende sport, geschikt voor jong en oud, man en vrouw. Bij het spelen van wedstrijden is ook concentratie van belang.

Leden kunnen deelnemen aan zowel de dag- als de avondcompetitie, er wordt dan gespeeld in de spelsoorten Libre, bandstoten en driebanden.
Op dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur wordt libre gespeeld in de externe competitie, op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.30 uur libre voor de interne competitie. Er kan dan ook voor een andere spelsoort worden gekozen, dat is aan de aanwezige leden.
De interne competitie wordt afgesloten met een avond waarop door de top drie van de maandag avond wordt gespeeld tegen de top drie van de dinsdagavond. De winnaar wint de wisselbeker waarop zijn naam wordt gegraveerd.

Biljartvereniging IJsselmonde doet met twee teams mee aan de externe competitie van de Liga van Recreanten. Een aantal leden doet mee aan de PK’s (persoonlijke kampioenschappen) van de KNBB district Rotterdam. Zij spelen de spelsoort “libre”, bandstoten en/of driebanden Deze wedstrijden worden gewoonlijk op vrijdag (overdag) gehouden.

Waarom lid worden
Om een ieder die de biljartsport een warm hart toedraagt de gelegenheid te bieden om, in competitieverband, zijn of haar krachten te meten met andere biljarters. Door het spelen van interne- of externe wedstrijden ontmoet u leden van andere biljartverenigingen die met eenzelfde enthousiasme zorgen voor de sociale kant.

Het is mogelijk dat u, wanneer uw team de eerste plaats bereikt, eenmalig een gewestelijke en een landelijke finale gaat spelen.

Mocht u door het bovenstaande belangstelling krijgen in de vereniging, kunt u voor meer informatie onze secretaris daarover benaderen. Zie onze pagina Contact voor zijn gegevens.

 

Biljart vereniging IJsselmonde